Èxit de participació i públic al 32è Concurs de Gossos d’Atura de Prades

Prades ha acollit el 32è Concurs de Gossos d’Atura aquest primer diumenge d’agost com cada any, amb uns 1.200 espectadors, uns 400 més que en l’edició anterior. El camp de futbol municipal de Prades s’ha convertit en l’escenari del concurs on enguany hi ha participat 16 pastors provinents del territori català, País Valencià, País Basc, Andorra, Navarra, Terol, Balears i França. L’única participació femenina ha estat la de Mercè Ribot resident a Andorra.

El concurs és un reconeixement al món del pastoreig en què cal un reconeixement a la feina dels pastors en la prevenció d’incendis ja que ajuden a mantenir els boscos netejant el sotabosc.

El guanyador d’aquesta edició amb 157 punts ha estat José Antonio Allustiza de Navarra i el seu gos Asque de 3 anys. En segona posició ha quedat Ismael Boix de la Morella i la seva gossa Nesca de 6 anys amb 143 punts. El tercer premi ha estat per Miquel Adroué de Mallorca i el seu gos Txeco de 4 anys que han obtingut 139 punts.

El concurs s’ha iniciat a les onze del matí al camp de futbol municipal on els pastors i els seus gossos s’han hagut de valdre de les seves habilitats de control dels ramats.
Els espectadors també han pogut gaudir a l’inici i mitja part de les acrobàcies del show caní a càrrec de “Jack y Fermín”.

El concurs ha constat de dues proves en les quals es premia l’obediència del gos. En la primera prova de vuit minuts, el gos ha de fer un pas de banderes i conduir el ramat des del punt d’inici fins davant del pastor, intentant que passi per la Portella. Posteriorment el ramat ha de quedar quiet dins del cercle i el pastor ha de treure l’esquella d’una ovella del ramat procurant que la resta del ramat quedi dins el cercle. Finalment el pastor anirà caminant cap a la mànega amb el ramat darrere i s’ha d’aconseguir que entri tot el ramat al corral i tancar la porta. En la segona prova, els pastors més ben qualificats hauran de recollir el ramat del punt d’inici, portar-lo davant seu i anar al corral fent entrar i sortir les ovelles.

Notícia al TN Migdia de TV3 emès el 4 d’agost:

Font: Ajuntament de Prades i TV3

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s