Prades, lloc idoni per a l’observació astronòmica

Prades, a gairebé 1.000m d’alçada, reuneix com cap altra població a la demarcació de Tarragona, unes condicions de foscor i estabilitat del cel que permeten gaudir d’observacions astronòmiques d’alta qualitat.

1812_cometa
Fotografia d’Aleix Roig des de Prades amb el Cometa 46P/Wirtanen

Aquesta qualitat del cel nocturn de Prades el fa un lloc idoni per a l’observació de fenòmens astronòmics com l’aproximació del cometa 46P/Wirtanen que el proper 16 de desembre arribarà a la màxima aproximació a la Terra i la pluja de meteors de Les Gemínides.

Timelapse del cometa des de Prades:

L’astronomia està captant cada vegada més aficionats al poble com la cinquantena d’assistents a l’observació astronòmica de dissabte 8 de desembre on van poder aprofundir en el coneixement de l’univers, a través d’una conferència i d’una observació amb telescopis. Els participants van poder observar Mart, el cometa 46P/Wirtanen, la nebulosa de l’Anell, la nebulosa d’Orió i el doble cúmul de Perseu. Els amants de l’astronomia poden seguir el calendari d’activitats o reservar una observació astronòmica a la web d’AstroPrades.

Aprofitant la qualitat del cel nocturn de les Muntanyes de Prades està projectat un Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades (PAMP) que es situarà al Pla de la Guàrdia, al terme municipal de Prades. L’Ajuntament va cedir els terrenys de 3,8 hectàrees pel projecte el passat mes de Maig. L’observatori es pretén que sigui respectuós amb el medi i s’integri amb l’entorn.

El projecte neix a finals de l’any 2015 gràcies al suport de l’Ajuntament de Prades a l’equip impulsor del projecte, que sota el nom d’Astroprades, li ha anat donant forma els darrers anys amb la intenció de posar en valor els excel·lents cels de Prades.

Font: Ajuntament de Prades

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s