El llúpol fet a Prades, imparable

Les últimes notícies que provenen de Damm són molt bones: no només el llúpol conreat a Prades és excel·lent, sinó que l’empresa ja pensa en ampliar-ne el conreu i a més a més, la cervesa amb què es fa, la Complot IPA, ja ha rebut un premi.

Llegim al web de la cervesera que la Complot IPA, feta amb 8 varietats de llúpols diferents d’entre el que en destaca el Nugget fet a Prades, ha guanyat la Medalla d’Or del premi World Beer Awards 2018 en la categoria IPA American Style.

Al Canal Reus TV van fer aquest vídeo arran de la Festa del llúpol celebrada a Prades el passat 26 d’octubre:

I al Diari de Tarragona llegim el següent:

La primera collita industrial de llúpol de Prades ha permès al grup Damm comercialitzar la cervesa Complot. Ahir a la tarda, els veïns d’aquesta localitat van poder tastar algunes de les primeres ampolles d’aquesta cervesa India Pale Ale (IPA) mediterrània, en un acte de presentació durant el transcurs del qual un dels màxims experts en l’elaboració de cervesa,  Carlos Cervantes, va explicar com s’ha realitzat tot el procés.

Actualment, Damm té 8,5 hectàrees de plantacions de llúpol a Prades, però la intenció és ampliar fins a 15 hectàrees més, un cop la plantació inicial s’hagi estabilitzat, ja que la planta pot tardar fins a tres anys a entrar en ple rendiment, va explicar Eduard Tenas, director de compres de Damm.

Un cop feta la recollida, el llúpol es porta fins a la cooperativa, on amb màquines d’última generació es fan els tractaments necessaris per mantenir-ne la qualitat a la fàbrica que el grup Damm té a Barcelona, on es guarda per elaborar la cervesa. La collita d’enguany ja ha arribat als 2.000 quilos de flor fresca davant dels 120 de la primera campanya. I és que el llúpol cultivat a Prades és «excepcional» segons Carles Abella, gestor de projectes agronòmics de Damm, que va explicar que s’aconsegueix un gust amarg difícil de trobar.

El clima, la terra i la diferència de temperatures entre la nit i el dia contribueixen a aconseguir un producte de molta qualitat, va afegir Anna Sues, responsable de compra de matèria prima de Damm, que també va destacar la intensitat de l’aroma del llúpol que s’aconsegueix.

El projecte ha aconseguit engrescar fins a sis agricultors del municipi. L’alcaldessa, Lídia Bargas, va explicar que aquesta és una manera que tenen els pagesos locals de seguir guanyant-se la vida amb la terra i  sense haver de prescindir de la patata, el cultiu estrella d’aquesta zona del Baix Camp.

El projecte va començar a gestar-se fa quatre anys i ara ja se’n comencen a veure els primers resultats. La festa del llúpol que va tenir lloc ahir al centre cívic n’és un exemple, ja que els participants van poder fer un tast de la cervesa Complot, i altres productes del grup. A més, set restaurants del municipi van elaborar diferents tapes per acompanyar la beguda.

Font: Damm, Canal Reus TV i Diari de Tarragona

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s