Prades s’acosta al 90% d’ocupació a l’agost

La majoria d’establiments turístics de la Vila Vermella van arribar a gairebé el 90% el passat mes d’agost. Prades compta amb 8 establiments hotelers amb una oferta variada, des d’hotels familiars, cases rurals, casa de colònies en anglès, càmping de 4 estrelles i fins i tot cases de fusta sobre els arbres i domos per veure les estrelles.

En total Prades té una capacitat hotelera de prop de 1.400 persones. Segons el consum d’aigua de l’estiu es calcula que hi ha hagut unes 5.500 persones que han fet al menys una pernoctació al poble. Respecte a l’oferta de restauració, el poble té una desena de restaurants amb lloc per a més de 700 comensals i que han omplert gran part dels dies.

Entre els molts atractius turístics a visitar al poble un d’ells és l’ermita de l’Abellera que el mes de juliol i agost va rebre 1.800 visitants. S’han fet 1.200 registres aquests dos mesos per l’oficina de turisme (cada registre pot ser de més d’un visitant segons nombre d’acompanyants). D’aquests, més del 80% han vingut de Catalunya seguit per la Comunitat Valenciana i la Comunitat de Madrid. La procedència de visitants estrangers ha estat principalment de França seguit de Bèlgica i Regne Unit.

1809_abellera

Els visitants a la Vila Vermella per aquestes dates a més de poder gaudir del poble i el seu entorn natural també han tingut opció d’assistir a actes variats​. Els mesos de juliol i agost s’han celebrat més de 150 activitats a les quals hi ha assistit més d’un centenar de persones de mitjana. El programa estival ha comptat amb activitats d’una àmplia varietat.

A la 5a Fira del vi i del cava que es va celebrar el 21 i 22 de juliol es van vendre gairebé 4.000 tiquets. Un altre acte destacat va ser el 31è Concurs de Gossos d’Atura que es va fer el 5 d’agost. Les conferències han omplert en més d’una ocasió la sala d’actes del Centre Cívic com amb les Jornades dedicades a la Reina Margarida que va comptar als actes de inauguració i de cloenda amb la presència d’Octavi Bono, Director General de Turisme de Catalunya. El pregó de les Fires i Festes d’agost va comptar amb la presència de la dibuixant Pilarín Bayés.

Prades s’ha omplert de música amb el 19è Festival de Música i Curs de Clarinet Joan Plaja, el 7è Festival Mateu Fletxa de Prades Cor, els concerts de Roba Estesa, Lo Pau de Ponts, Messengers i Cor in Crescendo (aquests dos últims concursants del programa de TV3 “Oh, Happy Day”) entre una vintena de concerts. L’escriptor reusenc Jordi Folck va fer la preestrena del musical contra el bullying “Ningú és un zombi” a Prades. La localitat també va oferir sortides de senderisme i també de BTT, cinema a la fresca, espectacles infantils, activitats d’Astronomia i exposicions.

1809_estiu

Font: Ajuntament de Prades

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s