1a Jornada de la tòfona i el gos

Aquest dissabte 30 de juny se celebra a Prades la 1a Jornada de la tòfona i el gos, organitzada per l’Ajuntament de Prades i Tòfona de la Conca amb la col·laboració de l’Associació de Productors de Tòfona de Catalunya, Truffant Muntanyes de Prades, Club Caní Can Laura i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya. Les Jornades coincideixen amb la temporada de recol·lecció de la tòfona d’estiu o tuber aestivum que comença el 1 de maig i acaba l’1 d’agost.

1806_tofonaCedida: Tòfona de la Conca

A les 9.30h, hi haurà les inscripcions al concurs de gossos tofonaires i a la desfilada canina multi races.

A les 10h, s’iniciarà el primer Concurs de Gossos Tofonaires amb tòfona d’estiu al costat del Camp de Fútbol de Prades.

A les 11h, es farà exhibició canina multi races amb premis.

Paral·lelament els visitants podran tastar productes de Prades i de la zona, alguns d’ells elaborats amb tòfona, als estands multisectorials i foodtrucks de proximitat. Els diferents restaurants de la vila també oferiran dinar trufat.

A les 17.30h, es farà la ponència tècnica “Cultiu de tòfona al Món: altres models de truficultura”, a càrrec de Marcos Morcillo, Director de Micologia Forestal & Aplicada al Centre Cívic.

A les 18.30h, per tancar les jornades, es podrà realitzar visita a una explotació tofonera.

Els interessats es podran inscriure al Concurs de gossos tofonaires i a la visita al correu tofonadelaconca.info@gmail.com. Les inscripcions a la desfilada canina estan obertes a tot el públic el mateix dia de l’esdeveniment.

Prades i la tòfona

La tòfona troba a Prades i voltants un terreny amb unes qualitats excel·lents per al seu desenvolupament. El cultiu de la tòfona té molts anys de tradició a les Muntanyes de Prades i als restaurants no hi pot faltar algun plat amb aquest ingredient.
El cultiu de la tòfona pot esdevenir una activitat complementària a les activitats agràries tradicionals, diversificant l’economia rural i afavorint un reequilibri territorial.

La tòfona d’estiu o Tuber aestivum, present en les jornades d’aquest dissabte, té un subtil aroma i és més suau que la tòfona negra o Tuber melanosporum. Combina perfectament amb els mateixos plats que la tòfona negra i queda molt bé amb plats frescos típics de l’estiu com amanides, pasta fresca, etc.

Les jornades pretenen donar a conèixer el cultiu de la tòfona a la zona i crear un pol d’atracció turístic i gastronòmic del sector i de públic en general cap a aquesta localitat durant tot l’any ja que a l’estiu es recol·lecta la tòfona d’estiu i a l’hivern la tòfona negra.

Font: Ajuntament de Prades

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s