Damm presenta la seva nova cervesa Complot IPA feta amb llúpol de Prades

La cervesa Damm ha presentat avui al saló Alimentaria la nova cervesa del seu catàleg: la Complot IPA, una edició limitada que té com a principal característica la d’estar feta íntegrament amb llúpol de Prades. La veritat és que fa goig veure el nom de la Vila en una de les cerveseres més importants del país.

1804_damm

Els mitjans de comunicació se n’han fet ressò i aquí en teniu un recull:

ElNacional.cat:

La cervesera Damm ha presentat avui una edició limitada de cervesa IPA(Indian Pale Ale) anomenada Complot IPA, en el marc de la fira Alimentaria d’enguany, que té lloc a la Fira de Barcelona fins aquest dijous. Amb Complot, Damm entra a competir en el món de les IPA’s però reafirmant la seva aposta per la zona del Mediterrani com la base de la seva marca, produint el llúpol que s’empra per fer el producte a Prades (Baix Camp).

Aposta ferma per la IPA

IPA és l’abreviatura d’India Pale Ale, un estil de cervesa que es remunta a l’índia de finals del segle XVIII i que té el llúpol com a protagonista. És per això que Complot està elaborada amb vuit varietats diferents d’aquesta planta (Nugget, Summit, Willamette, Citra, Centennial, Simcoe, Amarillo i Mosaic), les quals s’incorporen en diferents moments del procés d’elaboració per dotar-la de l’amargor característica, que fa que es noti molt més el llúpol.

Tot i això, el responsable de Màrqueting, Exportació i Comunicació de Damm, Jaume Alemany, assegura que “és una cervesa amargant, amb intensitat, però molt fresca”.

Edició limitada i compromís amb Prades

Per l’estacionalitat de la collita del llúpol, la nova cervesa es llança en forma d’edició limitada i ben aviat podrà trobar-se en ampolla de 33cl en hostaleria i alimentació. De les deu mil caixes que se n’han produït, els responsables de Damm asseguren que el més probable és que la gran majoria es derivin a l’hostaleria, i el 90%, en aquesta primera edició, es quedarà a Catalunya.

Amb tot, Damm diu que la producció de Prades “no la volem només per fer la IPA, sinó que esperem que en un futur la poguem emprar per més productes”, asseguren. “Volem reafirmar el nostre compromís amb el Mediterrani, i tot i que de moment el llúpol de Prades només l’hem utilitzat per aquesta cervesa, el que pretenem és que mica en mica la producció de Prades sigui una part important del nostre consum de llúpol”.

Aldia.cat:

Damm ha presentat la seva primera Indian Pale Ale (Ipa) mediterrània elaborada amb llúpol de Prades (Tarragona), al congrés Alimentaria, esdeveniment que té lloc des d’aquest dilluns fins aquest dijous en el recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

En roda de premsa aquest dimarts, el director de màrqueting d’Estrella Damm, Jaume Alemany, ha explicat que la nova cervesa ‘Complot’ ha estat desenvolupada durant un any i mig amb la col·laboració de diversos actors, tant del municipi de Prades com amb els agrònoms i mestres cervesers d’Estrella Damm.

“Sense la col·laboració de molta gent no hagués estat possible”, ha recalcat Alemany i ha assenyalat que d’aquesta cooperació o confabulació ve el nom de la nova beguda, caracteritzada per una alta fermentació i un sabor amarg.

L’agrònom de l’empresa cervesera Carles Abella ha destacat que l’elecció del llúpol de Prades va ser gràcies a la predisposició del municipi tarragoní: “Va ser Prades la que es va acostar a Estrella Damm”.

Abella ha explicat que aquest projecte ha permès “dinamitzar el poble” i convèncer els seus ciutadans que viuen i treballen en ell, la qual cosa també va en línia amb els objectius d’Estrella Damm de promoure productes de proximitat i els valors mediterranis.

També present en la roda de premsa, l’alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, ha emfatitzat que aquesta cervesa suposa per al poble “un pas de gegant” i permet donar treball a pagesos joves que volen quedar-se.

EL PROTAGONISME DEL LLÚPOL

L’agrònom ha detallat que el llúpol de Prades, que és l’ingredient principal de les Ipas, té unes característiques molt similars al que tradicionalment s’utilitza, que prové del centre d’Europa, la qual cosa ha facilitat el procés de desenvolupament de la nova beguda: “El de Prades no té res que envejar al d’Alemanya”.

La nova Ipa, que estarà disponible per a hostaleria i alimentació, i està elaborada amb vuit varietats de llúpol –el de Prades, nugget; summit, willamette, citra, centennial, simcoe, groc i mosaic– , i el mestre cerveser d’Estrella Damm David Marquès ha insistit en la importància del llúpol en una Ipa: “És una cervesa en la qual el llúpol és el major protagonista”.

Altres mitjans:

La Vanguardia: Damm presenta Complot, su primera ‘Ipa’ elaborada con lúpulo de Prades

Diari Més Digital: Damm presenta Complot, la cervesa feta amb llúpol de Prades

Anuncis
Categories: Notícies | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: