Isaac Sosa, pessebrista de Prades

Coincidint amb la visita de l’Arquebisbe de Tarragona al pessebre de l’església de Santa Maria de Prades, el Diari de Tarragona escriu una notícia sobre el seu crador, Isaac Sosa, que des de fa 3 anys s’encarrega de realitzar-lo. Després del salt podeu llegir-ne la notícia.

Isaac Sosa: El salvador del pessebre
05/01/18

Els pobles, moltes vegades, ens ofereixen històries humanes que passen desapercebudes en els mitjans de comunicació eclipsades pels grans titulars de temes polítics, econòmics o esportius. Però en els petits municipis també es produeixen relats dignes de ser explicats.

És el cas protagonitzat per Isaac Sosa, un jove cuiner de Prades que des de ben petit ha estat un apassionat de les manualitats i, en concret, de la confecció de pessebres. Fa tres anys que l’Isaac, conscient que el pessebre que es fa des de fa molts anys a l’església de Prades podia tenir els dies comptats, es va posar al capdavant del projecte per salvar-lo. «És un pessebre que s’ha fet tota la vida per dues dones que ja s’havien fet grans i que, darrerament, tenien dificultats per muntar-lo. Per això, l’últim any que el van construir elles només van fer el naixement», explica aquest jove, qui reconeix que «o ho feia jo, o es deixava de fer».

El pessebre ocupa un espai de sis metres quadrats dins de l’església i l’Isaac, des del primer moment, va decidir donar-li un toc original i diferent. Per aquest motiu, al marge de les escenes més típiques –com poden ser el naixement, els Reis d’Orient o els pastors–, aquest jove artista ha incorporat la reproducció d’alguns espais emblemàtics de Prades, com per exemple la plaça porticada, la roca foradada o l’ermita de la Verge de l’Abellera. «Enguany, he incorporat la novetat de les llums», comenta l’Isaac.

Però aquesta petita història té encara un element més que la fa encara més particular, i és la seva vessant solidària. El primer any que l’Isaac va muntar el pessebre, el Nadal del 2015, feia poc que uns brètols havien entrat a robar a l’ermita de l’Abellera.

Per emportar-se els diners van trencar una escultura. Doncs l’Isaac va aprofitar la presència del seu pessebre per posar al costat una vidriola per recaptar diners que es van destinar a la reparació d’aquesta peça. L’any passat va fer el mateix, tot i que aquella vegada els diners van ser per ajudar en la reforma de l’orgue de l’església. I enguany, no podia ser menys, i el jove pessebrista està recollint diners per col·laborar en la restauració dels vitralls de l’altar major de l’església, convertint-se en tot un exemple d’implicació i compromís amb el seu poble.

Font: Diari de Tarragona

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s