Neixen els Guies de les Muntanyes de Prades

Llegim al web del Consell Comarcal que neix una nova figura per desenvolupar el turisme tot sent respectuós amb el medi ambient: els guies de les Muntanyes de Prades. Després del salt, la notícia.

L’alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, ha presentat la nova iniciativa del municipi per desenvolupar el turisme actiu d’una manera respectuosa amb l’entorn natural del municipi impulsant els Guies de les Muntanyes de Prades. Es tracta de donar als visitants una oferta d’activitats per a realitzar amb guies de muntanya i professionals especialitzats que es comercialitzarà des de la mateixa Oficina de Turisme del municipi.

Per poder desenvolupar el projecte, l’Ajuntament ha contractat un guia de muntanya titulat i expert endescens de barrancs, Pep Lleonart, de manera que de moment aquesta és l’activitat que s’ofereix, tot i que ja s’està treballant amb dues persones biòlogues per preparar activitats escolars relacionades amb la natura i les muntanyes de Prades i oferir-les als centres escolars del Camp de Tarragona i d’altres demarcacions com Lleida o Barcelona. L’alcaldessa ha dit que mica en mica s’anirà ampliant l’oferta d’activitats.

L’objectiu de la iniciativa és fomentar el respecte a l’entorn natural del municipi així com una pràctica correcta i segura dels esports i les activitats de muntanya. A més, l’Ajuntament vol també donar al visitant una oferta turística de més qualitat que “donar uns fulletons i prou quan els visitants venen a l’Oficina de Turisme a buscar informació”, ha explicat.

En aquest sentit, Lídia Bargas ha fet especial esment en l’esforç que està fent l’Ajuntament per millorar l’atenció als visitant, de manera que ara l’Oficina de Turisme obre tot els dies de l’any i els mesos de juliol, agost i mig setembre també ha contractat una persona que obre l’ermita de l’Abellera i se’n cuida de l’espai les hores que és obert al públic.

A més d’aquestes activitats, l’alcaldessa i el regidor d’esports Joan Llurba van fer un repàs exhaustiu a l’ampli ventall d’activitats culturals, lúdiques i esportives que es realitzen a Prades durant l’estiu, començant per la Festa del Vi i el Cava que tindrà lloc el proper 15 i 16 de juliol, i que arriba a la quarta edició amb un acord amb la Cambra de Comerç de Reus per impulsar aquest certamen.

Altres activitats són el Curs Internacional de Clarinet, que arriba a la divuitena edició del 22 a 29 de juliol i que es complementa amb diversos concerts, així com el festival dedicat a Mateu Fletxa Prades Canta.

Pel que fa a les activitats esportives, es van esmentar especialment les estades esportives dels diferents equips en formació del FC Barcelona (d’aleví a juvenil masculí i femení), i es va destacar especialment l’aportació de les associacions O2 i Birimbins del municipi, que organitzen diverses activitats durant tot l’estiu obertes a tothom.

Font: Consell Comarcal del Baix Camp

Anuncis
Categories: Notícies | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: