El SEM de Prades i la manca de calefacció

Durant el dia d’avui llegíem al Diari de Tarragona el conflicte existent entre els tècnics sanitaris basats a Prades i l’empresa que no els pagava la calefacció. A última hora de la tarda hem pogut saber, també gràcies al Diari de Tarragona que l’empresa els ha proporcionat unes estufes. Podeu llegir les notícies completes després del salt.

Tècnics sanitaris de Prades s’han de portar la llenya perquè l’empresa no paga calefacció 

El fred registrat a Prades aquesta setmana ha destapat un problema laboral de la base d’ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ocupa les mateixes dependències que el Parc de Bombers Voluntaris de la Vila Vermella.

Els treballadors han comprovat el fred que es passa, tot i estar a l’interior de les dependències si no s’escalfa adequadament. Per fer-ho, hi ha una llar de foc, i la llenya és el millor aliat per generar calor durant el temps d’espera.

No obstant això, aquests dies la llenya brilla per la seva absència. Alguns treballadors han decidit portar-se-la de casa per no passar fred i expressar el seu malestar a l’empresa titular (Egara).

Fonts de la companyia expliquen que tenen un conveni firmat amb els Bombers i amb l’Ajuntament de Prades en el qual han de pagar anualment 4.200 euros de despeses. El mateix informe, però, també recalca que els costos de calefacció han d’anar a càrrec d’Egara, que avui dia no estarien assumits.

Egara ha explicat que Bombers és qui portava la llenya i que ells pagaven el material. Enguany Egara va dotar la base amb estufes elèctriques, però no hauria assumit el canvi de nom del comptador de llum, ja que les despeses per escalfar a Prades amb estufes elèctriques es disparen.

Fonts de Bombers remarcaven ahir que el conveni deixa ben clar quina responsabilitat té cada una de les parts i que les despeses de calefacció corren totes a càrrec d’Egara.

De fet, els bombers del parc estan molestos pel fet que aquesta problemàtica laboral dels tècnics sanitaris els acabi esquitxant, quan en cap moment s’han negat a ajudar-se entre treballadors. Això sí, recorden a Egara que el conveni diu ben clar qui ha d’assumir la responsabilitat econòmica per escalfar aquestes dependències de titularitat municipal.

Així, aquests dies de temperatures rècord sota zero, els tècnics sanitaris que han estat de guàrdia de les 9 del matí a les 21 hores s’han gelat de fred. Fins al punt de què han decidit comprar-se la llenya per fer guàrdia amb una temperatura escaient i evitar agafar un constipat per culpa de l’empresa que ha de pagar aquests costos.

Les queixes dels sanitaris de Prades aconsegueixen que l’empresa posi estufes

Els tècnics sanitaris destinats a la base de Prades –pertanyen a la concessionària d’ambulàncies Egara que presta aquest servei– ja no passaran fred durant les llargues hores de guàrdia (el torn és de 9 a 21 hores) que cobreixen reclosos a les dependències que comparteixen amb el parc de bombers voluntaris de la Vila Vermella.

La solució ha arribat després que el Diari publiqués que els treballadors s’havien de portar la llenya de casa per escalfar-se a la llar de foc. La raó d’aquesta precarietat denunciada rau en el fet que l’empresa de les ambulàncies li correspon assumir les despeses de calefacció d’aquesta base i, a dia d’avui, no havia abonat el cost de comprar llenya.

Ara, però, Egara ha corregit provisionalment l’error i ha dotat les dependències amb dues estufes de butà que han de suplir l’encesa de la llar de foc del menjador i l’adquisició de llenya que fins ara no ha pagat.

Segons el conveni firmat al juny entre els Bombers, l’Ajuntament i la concessionària, Egara ha d’assumir els costos de la calefacció de l’edifici, a banda de pagar 4.200€ anuals en concepte de manteniment. Una situació que, segons els mateixos treballadors, s’estava incomplint per no voler fer-se càrrec dels elevats costos de pagar la factura de la llum si s’utilitzaven les estufes elèctriques que havien portat a la base fa unes setmanes.

Els tècnics van decidir denunciar la seva situació cansats de passar fred i haver de fer-se càrrec ells mateixos de transportar la llenya. Davant de les queixes, Egara, en un primer moment, va explicar que era Bombers qui havia prohibit portar llenya i endollar les estufes, aixecant una polèmica que no existia.

Després de la denúncia pública i davant les baixes temperatures d’aquesta base del nord del Baix Camp, Egara ha posat dues estufes de butà ràpidament per resoldre un problema que deixava en entredit la credibilitat de l’empresa. Cal recordar que Prades està aquests dies moltes hores sota zero i la cuina i el menjador no arriba als deu graus durant les hores de guàrdia.

Font: Diari de Tarragona

Anuncis
Categories: Notícies | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: