Més de 9 hectàrees de llúpol a Prades

Llegim a diversos diaris que l’empresa cervesera Damm segueix interessada en la plantació del llúpol a Prades després de l’èxit de la finca experimental. Després del salt, podeu llegir la notícia al Diari de Tarragona i a Reus Digital.

Diari de Tarragona, 15 de desembre del 2016

Prades preveu plantar 9,6 hectàrees de llúpol per elaborar cervesa

L’idil·li de Prades amb la cervesa va prenent forma. L’Ajuntament va començar a treballar fa un parell d’anys amb l’empresa Damm per tal d’impulsar una finca experimental i valorar si era viable endinsar-se en el projecte d’aquesta planta que serveix per elaborar cervesa. «La intenció era veure si ens sortia en la qualitat adequada. I les proves que s’han fet han sortit positives», ha explicat aquest dijous l’alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, en una trobada amb els mitjans de comunicació. Segons ha apuntat Bargas, «actualment estem en condicions de dir que a Prades es plantaran 9,6 hectàrees de llúpol, un projecte que treballem amb Damm a través d’un conveni; així com també amb la cooperativa i els agricultors que hi han decidit participar».

Bargas ha confessat que tot aquest procés no ha estat gens fàcil. «La gent ha estat poc inclinada a sumar-s’hi. I de fet, encara estem buscant pagesos. Però realment hi creiem molt, i tot continua endavant per poder plantar llúpol de Prades. Segur que se’n sentirà a parlar», ha insistit, tot subratllant que per a l’agricultor suposaria aconseguir un contracte a 10 anys amb la compra mínima garantida. Actualment s’adquireix aquesta substància fora, i ara la idea és produir-la a Prades, on la qualitat del llúpol és «igual o millor que la d’altres zones, ja que està a uns 100 quilòmetres del mar i és una condició ideal», ha afirmat l’alcaldessa.

Reus Digital, 15 de desembre del 2016

Prades aposta pel conreu de llúpol i en plantarà més de 9 hectàrees

Des de fa més de 2 anys, Prades ha acollit una finca experimental de llúpol, on s’han fet proves amb diferents varietats que han verificat que el municipi reuneix unes condicions bioclimàtiques excel·lents per conrear-lo. D’aquesta forma, tal com ha assegurat l’alcaldessa del poble Lidia Bargas durant una trobada amb periodistes, s’han fet reunions amb els pagesos i el pròxim any es plantaran 9,6 hectàrees de llúpol. Actualment, s’està treballant el conveni amb la marca Estrella Damm, la cooperativa de Prades i els agricultors, que seria de 10 anys, amb opció de prorrogar-lo.

D’aquesta forma, Damm utilitzaria el llúpol conreat a Prades, amb l’objectiu d’oferir una cervesa totalment mediterrània. Actualment, la marca de cervesa adquireix aquesta substància principalment a Lleó i la República Txeca. Tal com a ressaltat Bargas, el llúpol de Prades és “igual o millor” que el d’altres zones, ja que es troba a 100 quilòmetres en línia recta del mar, una de les condicions idònies per tal que el conreu sigui immillorable.

Font: Diari de Tarragona i Reus Digital

Anuncis
Categories: Notícies | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: