Crònica del 29è Concurs de Gossos d’Atura

Després del salt podreu llegir les cròniques que n’han fet del 29è Concurs de Gossos d’Atura els digitals ReusDiari.cat, Reus Digital i Diari Més Digital, i el Diari de Tarragona.

ReusDiari.cat

Aquest diumenge gairebé un miler de persones s’han donat cita a Prades per viure un any més un diumenge diferent amb el Concurs de Gossos d’Atura, que enguany arribava a la 29a edició al camp de futbol municipal. Un total de tretze pastors i gossos han acceptat el repte de superar les proves del concurs que consistien en què el gos fes un circuit i després en guiar un ramat fins a un cercle perquè el pastor agafés una de les ovelles que estava marcada amb un collar i després dur-lo dins un tancat que el jurat indicava.

Tot i la forta calor que apretava, ningú s’ha volgut perdre aquest espectacle que finalment s’ha acabat enduent el pastor Juli Bayot amb el seu gos Gandalf, un clàssic que sovint acumula victòries. Gandalf ha sumat 181,5 punts, per davant del segon classificat que ha estat Josep Maria Pleguezuelos de la Canonja amb el seu gos King, amb 159 punts. Miquel Adrover i el seu gos Camús han quedat en tercera posició amb 149 punts.

Reus Digital

El municipi de Prades (Baix Camp) ha aplegat aquest diumenge, al camp de futbol, el Concurs de Gossos d’Atura. Enguany, el certaman ha arribat a la 29a edició, que ha comptat amb participants procedents d’arreu de Catalunya i de l’Estat espanyol.

Juli Bayot, del Maestrat, ha estat el vencedor amb la seva gossa Gandalf. El podi l’han completat, Miquel Adrover, amb el gos Karmús, qui han quedat en segona posició, i Miguel Pleguezuelos, amb King, en tercer lloc. A més, s’ha comptat amb una participant femenina, Pebbles Giménez, provinent de les Garrigues.

En la primera prova del concurs, els gossos han hagut de passar per unes banderoles amb el ramat dins del camp. Després, fer entrar les ovelles en un cercle marcat, moment en què els pastors ha hagut de treure l’esquella a l’ovella marcada. I finalment, fer passar el ramat per una porta indicada pel jurat. Els més ben classificats han passat a la segona prova, en què els gossos han hagut de portar les ovelles fins davant del pastor, i a continuació anar fins al corral.

Ha estat una jornada força accidentada, a causa d’uns ramats d’ovelles rebels. En més d’una ocasió, els animals han sortit del recinte on se celebrava el concurs en estampida. Juli Bayot ha reconegut en rebre el guardó que la sort “ha influït”, perquè el seu gos ha pogut participar en les dues rondes amb ramats acabats de sortir del corral, “que sempre són més fàcils de portar”.

En total, el Concurs de Gossos d’Atura de Prades ha comptat amb 13 participants, entre els quals n’hi havia quatre del nostre territori: Pere Artigues, d’Arbolí; Arnau Recasens, de la Selva del Camp; Armand Fleujat, també d’Arbolí, i José Maria Pleguezuelos, de la Canonja.

Diari Més Digital

El gos, de nom Gandalf, del pastor Juli Bayot, s’ha alçat aquest diumenge amb el primer premi del XXIX Concurs de Gossos d’Atura que s’ha celebrat, un cop més, a Prades. Gandalf ha aconseguit 181,5 punts, més d’una vintena per damunt del segon classificat, el gos King, del pastor Pleguezuelos, que ha aconseguit 159 punts. El gos d’atura Camús, de Miquel Adrover ha assolit el tercer lloc del pòdium, amb 149 punts.

Tretze gossos de diversos punts del país han participat en aquesta nova edició del Concurs de Gossos d’Atura de Prades, un esdeveniment que cada cop guanya més adeptes i que, enguany, ha comptat amb algunes novetats, com ara el bateig de pastors i l’exhibició de conducció de ramats d’ànecs. Totes dues activitats s’han fet aquest dissabte, també a Prades.

«Ha estat tot un èxit. La participació ha millorat molt respecte a l’any passat, tant com pel que fa a públic assistent com a concursants», ha explicat Joan Llurba, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Prades i regidor d’Esports i Urbanisme.

Segons Llurba, més de 700 persones han assistit com a espectadors al camp de futbol, el recinte municipal que, per segon any consecutiu, ha acollit aquest esdeveniment.

«Ja es va fer al camp de futbol i és un equipament que té gespa natural, idònia per al desenvolupament de les proves. D’altra banda, bona part del concurs es desenvolupa al migdia, amb la qual cosa, els espectadors han pogut gaudir d’espais d’ombra per no perdre’s cap. D’altra banda, fer-ho al camp de futbol, ens permet no haver de solicitar permisos a tercers», ha afegit Llurba, un cop acabat el concurs.

Bam, Witney i Arakil, són els noms dels gossos d’atura que han aconseguit el quart, cinquè i sisè lloc al concurs de Prades, amb 138, 118,5 i 89,5 punts, respectivament.

Diari de Tarragona

Gandalf va ser el gran protagonista del XXIX Concurs de Gossos d’Atura celebrat ahir al camp de futbol de Prades, i no es tracta pas del personatge del Senyor dels Anells, sinó d’un gos de la raça border collie. Ell i el seu pastor Juli Bayot, procedents d’Ares del Maestrat (Castelló), van ser capaços de fer front a unes ovelles que van demostrar tenir veu pròpia. I és que en més d’una ocasió es van afrontar als gossos d’atura que desesperadament intentaven conduir el ramat cap on el seu amo els indicava.

«Quines ovelles més rebels!», exclamava el públic en veure com un dels gossos havia de retrocedir perquè una ovella el perseguia, mentre el pastor cridava: «Planta cara!» D’altra banda, el joc es va haver d’aturar tres vegades perquè el ramat va ‘decidir’ abandonar la pista tot saltant la cinta de la part posterior del camp de futbol. «A veure si podem recuperar aquestes ovelles i reprenem l’espectacle», es disculpava el comentarista.

El Concurs es va posar en marxa a les 11 h amb un total de 13 participants procedents d’arreu de Catalunya, però també de Castelló i el País Basc, sota un sol que cremava amb força. Els visitants, que s’agrupaven sota l’ombra, anaven ben preparats amb gorres, crema de sol i paraigües.

La competició constava de dues proves. En la primera, el pastor havia d’aconseguir en un màxim de 5 minuts que el seu gos conduís el ramat cap a un cercle marcat a terra i, posteriorment, fer-lo passar per una de les dues portes instal·lades al camp.

Dels 13 participants, tan sols 5 van aconseguir superar la prova i passar a la segona fase, consistent en fer entrar el ramat al corral en 6 minuts.

«Avui, les ovelles han posat molta dificultat, però a mi ja m’agrada que sigui així», explicava el pastor guanyador, Juli Bayot. Aquesta era l’onzena vegada que participava en el Concurs de Prades i, tot i que ja havia guanyat quatre cops, ahir va ser la primera que vencia la competició amb Gandalf, el seu gos.

Com a prèvia del XXIX Concurs de Gossos d’Atura, divendres al vespre la plaça Major de Prades va acollir una demostració de conducció de ramats d’ànecs. Un gran nombre de curiosos van omplir l’espai per ser testimonis d’un espectacle que comptà amb un ramat de sis ànecs i dos gossos d’atura que els anaven guiant.

Anuncis
Categories: Notícies | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: