Prades, Vila Florida

Prades s’ha adherit al projecte “Viles florides” que promou la Confederació d’’Horticultura Ornamental de Catalunya que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la flor i la planta ornamental. Aquí podeu veure la fitxa de Prades com a Vila Florida.

La premsa també se n’ha fet ressò:

Prades obté la distinció de Vila Florida

Prades s’incorpora al projecte Viles Florides que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. Per l’Ajuntament del municipi, “l’adhesió a Viles Florides és conseqüència de l’esforç per cuidar cada detall en les jardineres, els jardins i les zones verdes de la vila”. Cal recordar que, des de fa 43 anys, Prades organitza la Festa de la Farigola per donar inici a la primavera. Des d’un bon principi, l’objectiu de la festa era donar a conèixer la vila mitjançant la farigola, la planta més emblemàtica del poble.

Viles Florides vol reconèixer la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. El projecte valora la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d’economies locals a través de l’atractiu dels parcs i jardins. És obert a tothom i poden participar-hi els municipis així com qualsevol col·lectiu, empresa o particular amb sensibilitat vers la natura i la cura dels espais verds.

El principal reconeixement de Viles Florides és en l’àmbit de l’administració pública local. A Catalunya, actualment hi ha 78 municipis distingits com a vila florida en reconeixement a la seva tasca per a la millora de l’espai urbà. Les Viles Florides són aquells pobles i ciutats que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament i millora de la qualitat de vida dels seus habitants. De forma anual s’entreguen les Flors d’Honor, el distintiu que certifica aquests municipis com a viles florides.

Els aspectes que es valoren de cada municipi són el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d’espècies o l’estètica. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

Llegit a Reus Digital.

Prades obté la distinció “Vila Florida” per la seva riquesa natural i paisatgística

Prades s’ha incorporat al projecte “Viles Florides” que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. D’aquesta manera, la Vila Vermella es converteix en el segon municipi del Baix Camp després de Reus, que forma part del projecte des del 2015.

Des de l’Ajuntament de Prades consideren que “l’adhesió a Viles Florides és una conseqüència directa de l’esforç per cuidar cada detall en les jardineres, els jardins i les zones verdes de la localitat”. Cal recordar que, des de fa 43 anys, el municipi organitza la Festa de la Farigola, una festa per donar inici a la primavera.

Les Viles Florides són aquells pobles i ciutats que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament i millora de la qualitat de vida dels seus habitants. Amb aquesta darrera incorporació al moviment, Viles Florides suma 82 municipis arreu de Catalunya, així com més de 200 llars i espais públics al llarg del territori.

Llegit al Diari de Tarragona.

Font: Viles Florides, Reus Digital i Diari de Tarragona

 

 

Categories: Notícies | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: