El conreu de la poma, tot un èxit

Llegim al digital Tarragona Empresarial que el cultiu experimental de poma que va començar arran del programa Prades 20.20 ha estat tot un èxit i s’espera que ho continuï sent. Després del salt podeu llegir l’article sencer.

Part del sector Agrícola de Prades aposta per la poma de muntanya. A la tardor de 2013, es va iniciar una parcel·la experimental sobre el cultiu de la pomera a Prades. En un terreny d’una hectàrea, es van plantar 2.000 arbres repartits en 40 varietats. Aquesta activitat està emmarcada en un pla més transversal i extens que contempla la introducció d’altres conreus per la diversificació i la dinamització del sector agrari de la comarca.

Aquest any s’espera tenir un rendiment del cultiu de la poma prou engrescador per la seva viabilitat. El projecte pilot ha destacat per la seva capacitat de produir pomes amb criteris de sabor i textura que les converteix en un producte molt apreciable. Esteve Obis, regidor d’Agricultura i medi ambient de Prades, assenyala que “aquest projecte ja és un èxit. Ara cal que alguns pagesos s’animin a plantar algunes de les varietats que han resultat mes adients, com és el cas de la Golden, Gala i Fuji”.

Les pomeres són arbres originaris de zones amb altitud. Segons els tècnics de l’IRTA, a Prades es produiran unes de les pomes amb més qualitat de Catalunya. De fet, un pagès local s’ha afegit al projecte amb una plantació de 300 pomeres Golden i té la intenció de doblar la quantitat de cultiu l’any vinent.

L’experiència té nombrosos antecedents en diversos països d’Europa com França, Itàlia, Àustria o Suïssa, on la producció de poma ha permès revaloritzar el territori, fixar la població i afegir valor a una producció com la poma. Aquesta espècie, troba en les zones de muntanya l’hàbitat per expressar el màxim potencial de producció i qualitat.

Font: TarragonaEmpresarial.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s