Prades i el turisme segons l’Ajuntament

Prades s’està convertint cada vegada més en un pol important de turisme. Després del salt podreu llegir l’entrevista que Reus Digital va fer la setmana passada a Lídia Bargas, alcaldessa de la Vila, i Judit Olivé, regidora de Turisme.

Entrevista de Reus Digital publicada el 15 de març.

Potenciar l’arribada de turistes en temporada d’hivern. Aquest és un dels projectes de govern de l’alcaldessa del municipi, Lídia Bargas (CiU), en aquest mandat. “A l’Oficina de Turisme del poble ens demanen molta informació de rutes per poder fer a peu”, explica la regidora d’Urbanisme, Cultura i Turisme del consistori, Judit Olivé. “En els últims set o vuit anys tot ha canviat molt”, subratlla Olivé, ja que “abans no venien tantes famílies, al poble”. Per a Bargas, això es deu “a les moltes accions que s’han fet des de l’Ajuntament per atraure famílies amb nens”. “El camí natural ha estat una gran aposta, i ha funcionat”, argumenta.

Actuacions dirigides al turisme familiar

La clau de l’èxit, amb tot, és la diversitat de propostes lúdiques i esportives amb les quals compta Prades. “Hi ha molts itineraris dissenyats. En tenim que són idonis per fer amb la canalla”. El recorregut que arriba fins a la roca Foradada, posem per cas, és un dels més demandats pels turistes que demanen consell a l’Oficina de Turisme. “A partir d’aquí, i en haver obtingut la distinció de destinació de turisme familiar, hem potenciat tots els serveis adreçats a les famílies”, assenyala l’alcaldessa. En aquest sentit, el govern de Bargas ha actuat, entre d’altres equipaments, sobre les piscines del poble. “Fa dos estius vam fer tota nova la piscina dels més menuts, i l’any passat vam remodelar la dels més grans”, destaca.

Tot plegat té l’objectiu de fer més còmoda l’estada a Prades dels visitants. De fet, les famílies que arriben al poble a l’estiu hi acostumen a passar llargues temporades. “Ara a l’hivern les visites són de cap de setmana, però quan arriba el bon temps tot canvia i la majoria fan estades de 10 i 15 dies”, puntualitza la regidora Olivé. Qui opta per Prades per passar-hi les vacances ho fa atret per la bellesa de la vila, però també pel seu entorn. És per això que el consistori vol treballar en xarxa amb altres municipis de la zona a l’hora d’impulsar activitats turístiques en conjunt. “Volem potenciar la comunicació per poder vendre la marca Prades”, apunta Bargas.

Impuls a la campanya d’hivern

No obstant això, l’alcaldessa creu que el poble “ja té el nom fet”, tot i que no pas per això troba que no “calgui ampliar la nostra oferta, especialment a l’hivern”. “Des de Sant Joan fins al setembre pràcticament tenim el 100% d’ocupació”, celebra l’alcadessa pradenca, així que per anar més enllà el govern s’ha plantejat una sèrie d’accions destinades a dur gent al poble durant els mesos de fred, sigui nacional o estranger. “Festes com la del Prades Bosc o la de la Farigola no les fèiem, abans, i tenen aquesta finalitat”. A llarg termini, Bargas creu que aquests nous esdeveniments “ja s’estan consolidant” perquè “abans venies un cap de setmana i no veies ningú, però ara qualsevol diumenge la plaça és plena”, diu.

En aquest projecte de creixement els establiments de la vila també hi han de tenir un paper destacat. En aquest sentit, tant Bargas com Olivé destaquen que una de les línies del Pla estratègic de Prades destina una sèrie d’ajuts per als particulars que volen emprendre un negoci a la vila. “Els assessorem en qualsevol aspecte, ja sigui econòmic com d’altre tipus”, assenyala Olivé. “S’avalua si el projecte que volen tirar endavant és viable, si és nou o si traspassen un negoci”, afegeix la regidora del consistori pradenc. Posteriorment, els allotjaments que volen sumar-se a la destinació de turisme familiar ho poden fer si compleixen determinats requisits. “La inversió que han de fer és mínima. Tan sols s’ha de garantir que estan equipats per al benestar d’una família”, detalla.

La cultura, la cirereta

El complement turístic ha de ser la cultura. Si bé a l’estiu l’activitat cultural no s’atura, en temporada d’hivern l’Ajuntament de Prades vol que hi hagi una programació d’activitats per a tots els públics que sigui “regular”. “Projectem cinema infantil, els diumenges, i tant per Nadal com per Setmana Santa volem consolidar un seguit d’actes”, apunta l’alcadessa Bargas. De cara al futur, el govern municipal ja té preparades diverses iniciatives. Així, des del consistori s’anuncia la celebració d’un cicle de xerrades amb professionals de la salut que, durant una setmana, compartiran amb els pradencs les seves experiències. Hi haurà, a més, una exposició fotogràfica de Mar Hernández a l’agost, tot coincidint amb la Fira.

“Cada dia tindrem una o diverses activitats, a l’agost”, indica Olivé. “L’objectiu és que tothom qui pugi a fer esport o a caminar per la muntanya tingui coses per fer, al poble”, segueix. Aquesta és, doncs, la voluntat de l’equip de govern de Prades. Consolidat el model turístic, lúdic i cultural estiuenc, ara es vol convertir la vila en un lloc adreçat al gaudi del seu bell entorn natural però que, a més, permeti assistir a tot tipus d’actes per a tots els públics un cop baixin les temperatures. De moment, la guia Club Rural situa Prades entre una de les destinacions de l’Estat amb més reserves de l’Estat, com també passa amb la Selva del Camp. “S’ha treballat durant anys per aconseguir aquestes xifres”, conclou Bargas.

Font: Reus Digital

Anuncis
Categories: Reportatges | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: