Possibles multes per als conductors atrapats a la neu a Prades

Una de les notícies del cap de setmana que va provocar la neu va ser la seixantena de vehicles atrapats a la carretera de Prades a Cornudella. Llegim al Diari de Tarragona que Interior estudiarà cas per cas si cobrar el rescat als conductors o no. Podeu llegir la notícia després del salt.

La conselleria d’Interior analitzarà la situació de cada cas dels vora seixanta vehicles que van haver de ser rescatats dissabte quan van quedar atrapats per la neu en una zona de Prades, encara que de moment no es planteja cobrar-los per l’evacuació.

Malgrat que la direcció general de Protecció Civil havia advertit del risc de nevades a cotes baixes i havia recomanat que no se circulés per les zones en les quals hi havia neu, uns seixanta vehicles van haver de ser rescatats dissabte passat en quedar atrapats a la zona de Prades (Baix Camp), especialment a la T-701, que uneix Prades i Cornudella de Montsant.

La majoria dels vehicles que van quedar atrapats no portava cadenes, per la qual cosa no van poder avançar per la carretera quan a la tarda els va sorprendre un nou episodi de neu intensa.

A Catalunya està vigent des de l’any 2009 una taxa, que fins ara tan sols s’ha activat en mitja dotzena de casos, que permet cobrar els rescats en el medi natural causats per una negligència manifesta de la víctima.

En el primer cas en el qual es va aplicar aquesta taxa l’afectat va haver de pagar els 600 euros que va costar remolcar el seu vehicle el 13 de març del 2011, quan intentava creuar un riu en un camí amb senyalització de prohibit el pas i es va veure atrapat per una riuada, cosa que va obligar els Bombers a desplegar un aparatós operatiu d’evacuació.

Font: Diari de Tarragona

Anuncis
Categories: Notícies | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: