Especial eleccions municipals 2015

Aquest diumenge són les eleccions municipals, i com ja sabeu a Prades es presenten 3 llistes: CiU, Junts per Prades – Candidatura de Progrés, i CUP Poble Actiu. Després del salt podreu llegir les seves propostes electorals. Aprofitem per donar-los les gràcies per haver-nos facilitat els respectius programes.

CiU

Atenció al ciutadà

– Continuarem mantenint l’atenció al ciutadà, per atendre totes les consultes, ja siguin per escrit o en persona, amb la màxima celeritat. Tal i com hem fet aquests quatre anys.

– Ens comprometem a donar resposta a totes les inquietuds dels vilatans, dins les nostres possibilitats.

– Agilitzarem els processos d’atenció al públic des de l’Ajuntament.

– Reduirem els terminis de les tramitacions que s’hagin de realitzar a l’Ajuntament.

– Aposterem per l’administració electrònica, que comporti la generalització de tràmits electrònics i en línia i, conseqüentment, la supressió de l’ús del paper en la tramitació administrativa, de manera que al ciutadà i a les empreses no els calgui fer cap tràmit de forma presencial, i que basteixi una administració moderna, oberta, transaparent i participativa.

– Continuarem apostant per una administració 2.0.

– Treballarem per la supressió de les barreres físiques als edificis municipals i llocs emblemàtics i culturals (Ajuntament, Església, Ermita…).

– Continuarem fomentant la col·laboració entre Mossos i veïns de Prades per garantir la seguretat ciutadana.

Ajuntament

– Continuarem racionalitzant amb fermesa i rigor les despeses del consistori.

– Mantindrem i millorarem els serveis ja existents.

– Continuarem fent balanç econòmic anual de forma pública i clara en suport paper, tal i com hem fet fins ara.

– Desenvoluparem una política de màxima transparència en l’adjudicació de contractes des de l’administració municipal i augmentarem la lliure concurrència, amb una aposta pels concursos oberts.

Mobilitat

– Ampliarem el nombre de places de pàrquing per a cotxes i motos per atendre la demanda turística i poder mantenir el nucli antic com a illa per a vianants.

– Continuarem reclamant l’execució de la millora de la carretera Albarca-Prades que s’havia promès per a l’any 2008.

– Demanarem la millora de l’accés Prades-Siurana.

Obres i serveis

– Promourem projectes d’obres públiques que siguin sostenibles d’acord amb les necessitats reals del poble.

– Buscarem finançament per continuar reformant els carrers del nucli antic i per la pavimentació dels carrers de fora del centre històric (camí de l’ermita de Sant Antoni, accés al càmping…).

– Millorarem la il·luminació de tots aquells carrers que actualment sigui deficitària.

– Posarem noms i números als carrers que no en tinguin.

– Millorarem i mantindrem la zona esportiva, fent la piscina d’adult reglamentària i posant vestidors nous.

– Construirem les voreres de l’entrada del poble que queden per fer.

– Acabarem les sales del Centre Cívic que estan per construir.

– Farem la plaça davant del Centre Cívic.

Urbanisme

– Promourem la rehabilitació d’habitatges per part de particulars i fomentarem amb ajuts directes la rehabilitació de les façanes i de tots aquells elements que en formen part. Continuarem fent complir la normativa referent a totes les construccions que es realitzin al poble.

– Acabrem de redactar el nou POUM, adequant-lo a la situació actual.

– Promourem habitatges de protecció oficial.

Sanitat i benestar social

– Implantarem el servei “Bon dia Prades” per a les persones grans que visquin soles, i que ho demanin, per vetllar per les seves necessitats.

– Continuarem amb els serveis d’atenció domiciliària.

– Estem estudiant la possiblitat d’implantar un centre de dia o d’una residència d’avis per donar resposta a la gran quantitat de persones d’avançada edat del nostre poble que ho necessitin.

Cultura i festes

– Un dels nostres objectius és potenciar i relacionar totes i cadascuna de les associacions de la vila com a eix bàsic del nostre poble i donar suport a les seves iniciatives per garantir un poble amb activitats i ben viu. Les ajudarem en l’àmbit administratiu perquè puguin tramitar les seves subvencions.

– Continuarem treballant en la mateixa línia que els darrers anys dins la regidoria de Cultura, mantenint el cicle de xerrades, de concerts. Festival Internacional de Clarinet, exposicions, concursos literaris i de fotografia, promocionant les festes típiques de la vila, com la Festa de la Farigola o de la Patata… Continuarem convocant el concurs de pintura ràpida i tot allò que ens pugueu suggerir o que puguiem imaginar, sempre per fer més agradable el dia a dia del nostre poble, així com fomentar i promocionar el patrimoni cultural.

Joventut i esports

– Continuarem desenvolupant el Pla local de joventut de Prades, mantenint el conveni existent amb el Consell Comarcal amb la figura de la dinamitzadora juvenil.

– Continuarem ajudant al sector del jovent de Prades, mantenint el local i facilitant al màxim la realització de les activitats que portin a terme.

– Establirem un protocol perquè sempre es pugui establir un diàleg obert entre Ajuntament i grup de joves.

– Intentarem reactivar el projecte del centre de BTT de les Muntanyes de Prades, conjuntament amb aquelles associacions que hi tinguin relació directa. Així com també l’edició d’un document amb les rutes marcades a tos nivells. Adequarem zones de lleure en les rutes (bancs, fonts…).

– Ajudarem a totes les associacions esportives en l’organització de les diferents activitats.

– Millorarem l’entorn del poliesportiu.

Medi ambient

– Estarem informats i pendents de les tasques que es realitzin als Parcs Naturals de Catalunya, per tal de posicionar-nos quan arribi l’ocasió.

– Condicionarem l’exterior del xalet del Burgès per tal d’incorporar un nou equipament de caire lúdic, relacionat amb la natura com a magnífic pol d’atracció turística.

– Reorganitzarem, formarem i equiparem adequadament l’ADF de Prades per tal que pugui ser operativa en cas d’incendi, aiguats, etc.

– Impulsarem la gestió racional dels boscos del terme municipal, amb la col·laboració de l’Associació Forestal de les comarques de Tarragona.

– Reorganitzarem convenientment la deixalleria.

– Entenem que les millores han de ser constants perquè continuïn sent un dels principals actius del nostre poble. Per aquest motiu, ens proposem mantenir, recuperar i millorar diferents indrets del nostre entorn: camins, fonts, el camí natural, senyalitzacions… Tot això incloent-hi l’ús de les noves tecnologies.

Desenvolupament

– Continuarem donant suport al Pla estratègic Prades 2020 i a totes aquelles noves iniciatives interessants que puguin sorgir a partir d’ara.

– Crearem rutes turístiques concebudes per tal que els visitants les puguin realitzar de forma lliure i al seu aire, comptant amb tecnologia digital via Bluetooth, amb l’únic ajut d’un smartphone i l’app corresponent.

– Realitzarem una àmplia difusió del Centre d’Interpretació de les Muntanyes de Prades. Aquest equipament el convertirem en un autèntic referent dels visitants de la nostra vila.

– Pensem que la Vila de Prades ha de ser el motor de les Muntanyes que duen el seu nom, ha de liderar, conjuntament amb els pobles que l’envolten, la marca “Muntanyes de Prades” i marcar les línies directrius d’actuació del seu desenvolupament turístic i econòmic.

– Crearem nous itineraris paisatgístics i de natura.

– Mantindrem i millorarem el Camí Natural.

– Continuarem potenciant la marca Prades en tots aquells mitjans i organitzacions on estiguem inclosos o tinguem representació.

– Impulsarem a Prades entre els joves del poble la participació al Sistema de Garantia Juvenil, ja que pot ser un mitjà per facilitar-vos diverses ofertes de formació, de pràctiques o, directament, el possible accés al món laboral.

El procés nacional

– La candidatura de CiU a l’Ajuntament de Prades donarà suport al Govern de Catalunya en totes les accions que emprenguin en favor del ple reconeixement de la sobirania nacional i d’un Estat Propi.

Junts per Prades – Candidatura de Progrés

Prades depèn directament de l’agricultura, del turisme i de la construcció, i tots tres estan en decadència. Podem esperar que el temps ho arregli, cosa que no passarà perquè costa de remuntar, o podem ajudar-nos entre tots i fer-nos costat.

– Els impostos a Prades són altíssims i això fa que la gent no s’hi empadroni. La nostra intenció és mantenir-los congelats fins que puguem baixar-los.

– No estem en situació de tantes festes a cop de talonari. Penseu que hi hagut orquestres que han costat 7.670€. O berenars de les colles geganteres de 1.821€. I han passat dietes i quilometratges de més de 700€ mensuals. L’únic que aconseguirem és hipotecar-nos més del que ja estem. S’hauria de mirar de fer una gestió més responsable dels recursos i de les festes.

– Treballarem per trobar orquestres més econòmiques i si cal fer servir la gramola. Pels berenars dels gegants s’ha de canviar d’empresa. I per altres despeses diverses volem ser molt més transparents.

– Podríem tornar a fer curses de sacs, agafar la poma amb la boca al ribell d’aigua, estirar la corda, etc. en lloc dels inflables infantils que són un bon entreteniment però que són una despesa molt elevada.

– Promocionarem tot tipus d’esdeveniments esportius, culturals i tradicionals.

– Ha passat el temps de grans places o grans locals, no hi ha diners. Prioritzarem el manteniment i la cura dels que tenim.

– Estarem oberts a qualsevol iniciativa empresarial que pugui portar beneficis al conjunt del poble. Estem treballant en una oferta d’una empresa que vol invertir en el poble. Això significaria llocs de treball, un atractiu turístic afegit molt important. Per tant, una recuperació econòmica i social pel poble.

– Prades ens ha vist néixer i créixer a alguns de nosaltres, d’altres que els ha acollit en la seva via diària, es mereix alguna cosa millor. Per això us demanem l’oportunitat de demostrar que les coses es poden fer d’una altra manera.

CUP – Poble Actiu Prades

CUP-Poble Actiu Prades, ens presentem com una alternativa a la concepció tradicional sobre la gestió, el servei i els paràmetres que han de guiar els presupòsits, accions i objectius d’ un Ajuntament de les característiques de Prades.

– Transparència activa i gestió municipal integral.

– Realitzar una auditoria ; revisió anual pública dels pressuposts i balanços.

– Revisiar el POUM per integrar-lo amb viabilitat dins el municipi; instal·lar punts on trobar sal al nucli urbà en cas de nevades.

– Personalitzar una marca d’entorn ecològic a les Muntanyes de Prades i assessorar per la integració ecològica.

– Aprofitar instal·lacions cedides per donar serveis soci-sanitaris a la gent grans. Lluitar per recuperar els servis mèdics mínims al municipi.

– ZEC Muntanyes de Prades (encaixar entorn i viabilitat del municipi); potenciar les energies renovables per fomentar l’ús i l’autoabastiment municipal: eficiència energètica.

– Servei a propietaris i productors; crear unes jornades ecoagràries que fomentin productes pradencs.

– Ampliar oferta i crear curs especialitat d’ esports de muntanya; racionalitzar l’ús dels serveis i espais existents.

– Desestacionalitzar el calendari d’actes culturals, concretar una prposta de reunions segons grups i interessos en funció de l’ edat.

Anuncis
Categories: Reportatges | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: