Projecte de promoció i dinamització del senderisme pels municipis d’interior del Baix Camp

Muntanyes de la Costa Daurada presentarà aquest cap de setmana en el marc del 2n Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya que se celebra a Lleida el seu projecte de recuperació de camins i promoció de turisme a peu. Després del salt podreu llegir la nota de premsa i l’espot promocional.

El Consell Comarcal del Baix Camp, a través del seu Patronat de Turisme, presenta aquest cap de setmana el projecte de promoció i dinamització del senderisme pels municipis d’interior del Baix Camp en el marc del 2n Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya (STM). Aquest projecte vol convertir aquesta activitat de turisme actiu en un element transversal de promoció i dinamització econòmica i social del territori.

Muntanyes de la Costa Daurada és la zona d’interior de la comarca del Baix Camp, situada a pocs quilòmetres de ciutats de costa com Salou, Cambrils o Tarragona. Es tracta d’una zona rural amb potencial de turisme actiu: senderisme, BTT escalada, trail running o excursions a cavall són activitats idònies per descobrir aquesta àrea.

Per tal de promocionar el turisme a peu pel territori s’ha habilitat una xarxa de camins amb prop de 400 km de recorregut. En el marc d’aquesta acció s’han recuperat camins tradicionals, que s’han netejat, adequat i senyalitzat, i s’han creat 21 propostes d’excursions a peu i en BTT que tenen una durada d’entre 2 hores i 6 dies. Aquestes rutes s’han ideat per esprémer al màxim les possibilitats que ofereix el territori i a la vegada satisfer tot tipus de públics: des de famílies amb fills petits fins a senderistes experts. Per tal de garantir el correcte seguiment de les rutes s’estan elaborant un conjunt de materials que inclouen un mapa turístic, dos mapes tècnics (Baix Camp Nord i Baix Camp Sud), un catàleg i una app mòbil.

Aquests materials s’inscriuen dins una important campanya de comunicació i promoció turística que gira al voltant del concepte “on comença el teu camí”. Durant la ponència que es durà a terme al Saló de l’Esport i el Turisme de Muntanya es presentarà l’espot promocional de Muntanyes de la Costa Daurada i la pàgina web que es publicarà properament, eines que tindran com a objectiu promocionar el turisme a peu pel territori.

Aquesta activitat és finançada gràcies als fons FEDER – Fons Europeu de Desenvolupament Regional i la Diputació de Tarragona.
Projecte de promoció del senderisme a Muntanyes de la Costa Daurada

Des del Consell Comarcal del Baix Camp s’està duent a terme un projecte de promoció i dinamització del senderisme pels municipis d’interior del Baix Camp per tal de convertir aquesta activitat de turisme actiu en un element transversal de promoció i dinamització econòmica i social del territori. El senderisme és un recurs turístic que, ben estructurat, pot beneficiar diferents àmbits com el de l’allotjament, la restauració, l’artesania, la dels productes locals de qualitat i altres àmbits de serveis. L’actuació, per tant, vol esdevenir un revulsiu per al desenvolupament i la dinamització econòmica, turística i social del Baix Camp.

Muntanyes de la Costa Daurada

Les Muntanyes de la Costa Daurada se situen a la part interior de la comarca del Baix Camp, a prop de les ciutats de Reus (capital comarcal) i Tarragona, i de destacats nuclis de turisme de platja i de lleure, com Salou, Cambrils, la Pineda, Miami Platja o l’Hospitalet de l’Infant. Aquesta zona muntanyosa encadena un seguit d’imponents serralades (Llaberia, l’Argentera i Prades) que abracen el litoral d’oest a est. La zona de muntanya de la Costa Daurada ofereix nombrosos atractius per al turisme familiar, d’aventura, cultural o gastronòmic. Es tracta d’una oferta cada cop més coneguda, atès el seu innegable interès i la gran proximitat amb els principals nuclis turístics costaners. Aquest recurs interior esdevé un complement adient per al visitant del litoral i també una destinació turística en si mateixa, amb rutes de senderisme, bicicleta de muntanya, escalada i touring, passejades a cavall, paratges de gran bellesa natural, gastronomia tradicional, festes ancestrals, coves, ermites, esglésies, miradors excepcionals, restaurants i allotjaments amb encant…

Font: Muntanyes de la Costa Daurada

Anuncis
Categories: Notícies | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: