Dimissió dels bombers voluntaris

Llegim a TarragonaDiari.cat que els bombers voluntaris del Camp de Tarragona, entre els quals hi està el Parc de Bombers de Prades, han presentat la dimissió per la manca de protecció de l’administració. Per tant, amb aquesta dimissió, Prades es queda sense servei de bombers. Després del salt, les notícies aparegudes a delCamp.cat i TarragonaDiari.cat

delCamp.cat:

Dimissió en bloc de tots els caps dels parcs de Bombers voluntaris del Camp

Els bombers voluntaris de Catalunya no podem més, estem totalment desmotivats». Així de clar es mostra el president de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (AS.BO.VO.CA), Josep Maria Alcalà, el qual assegura: «ho hem fet tot per reconduir la situació però l’administració no ens fot ni cas». Com a mesura de força, «de moment», tots els caps i sotscaps de les agrupacions de bombers voluntaris de la Regió d’Emergències de Tarragona presentaran dissabte al migdia la dimissió al delegat de la Generalitat a Tarragona, Quim Nin.

Aquesta mesura suposa, a la pràctica, que els parc de bombers voluntaris de Sarral, Santa Coloma de Queralt, Vila-rodona, Alcover, Cornudella del Montsant, Prades i Sant Jaume del Domenys deixin de ser «operatius» al no tenir cap comandament al càrrec. Els bombers voluntaris que formen part dels parcs professionals de Montblanc, Valls, Cambrils, Reus, Tarragona, Falset, el Vendrell i l’Hospitalet de l’Infant, també es quedaran sense direcció, «encara que ells depenen del cap de parc funcionari».

Alcalà comenta que la decisió s’havia de prendre «tard o d’hora» i «l’aprovació del nou reglament que ens atribueix les mateixes funcions i obligacions que un bomber professional ens ha acabat de decidir». «És indignant el tracte que estem rebent. Les mancances de no disposar de la condició d’Agent de l’Autoritat, no disposar de cap cobertura sanitària en cas d’accident, de cap mútua on acudir si patim lesions, de cap incapacitat reglada per baixa a causa de lesions o accident en acte de servei, etc., suposa no solament un greuge important i desencisador, tant preocupant, sinó una greu irresponsabilitat», rebla Alcalà.

Cal destacar que aquesta setmana ha tancat definitivament el parc de bombers de Vila-rodona, després que no es substituís el vehicle d’aigua i que no es poguessin fer els serveis «en tenir sols un vehicle lleuger de 15 anys d’antiguitat, que ha estat més temps de baixa per motius mecànics i de seguretat (no passar la ITV) que no pas a disposició del ciutadà», comenten des del parc vila-rodoní.

TarragonaDiari.cat:

Els bombers voluntaris presenten la seva dimissió per estar «desprotegits»

Ja és oficial, els parcs de bombers de la Regió d’Emergències del Camp de Tarragona es queden sota mínims, tal com va avançar delCamp.cat aquest dijous. Del total d’efectius amb què compten, vora la meitat deixaran d’actuar encara que els cridin, els voluntaris. A la pràctica, els parcs de voluntaris, que són Prades, Cornudella de Montsant, Alcover, Vila-rodona, Sarral i Santa Coloma de Queralt es queden sense servei i, per tant, les seves zones. «Hi ha zones on el parc més proper és a 45 minuts», diu un dels voluntaris. Roger Gasull, cap dels Bombers voluntaris de Tarragona, afirma que «el ciutadà està desprotegit, ara mateix, perquè probablement no es podrà donar cobertura als sinistres en zones rurals o a zones on fins ara s’hi podia arribar».

La resta de parcs del territori, els de funcionaris, – Montblanc, Valls, El Vendrell, Falset, Reus, Tarragona, Cambrils i l’Hospitalet de l’Infant – seguiran actius però amb baixes importants. Unes baixes que fa temps que s’allarguen, ja que, segons assegura l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya, «fa 4 anys que no es convoca cap plaça per accedir a bomber voluntari i tenim els parcs sota mínims».

Les seves revindicacions reben el suport de la gran majoria dels seus companys. Només el cap del parc de voluntaris de Sant Jaume dels Domenys no s’hi ha sumat i, del miler d’actius a nivell català que asseguren que hi ha al Cos, nou-cents formen part de l’associació, una quantitat que s’ha incrementat en sis mesos des del centenar inicial. Això s’ha produït després que «es negui la possibilitat de mediar amb l’associació, només es vol parlar dins del consell de bombers voluntaris, que està polititzat i només és consultiu, no decisiu».

Gasull ha volgut destacar que «ens devem al ciutadà i a donar el reforç que calgui al cos de bombers, no ens devem als polítics» i que «constantment hem estat advertint» a la Generalitat. Creuen que es podria deure a què «volen fer desaparèixer el cos de Bombers o el volen privatitzar». No sortiran, per molt que els cridin perquè «a dia d’avui la Generalitat no ens dóna les suficients garanties mínimes perquè puguem desenvolupar la nostra tasca». Afirmen estar desprotegits, a nivell d’assegurança, de no comptar amb la consideració d’autoritat al mateix nivell que els seus companys funcionaris, etc. Aquesta ha estat una iniciativa pròpia de l’associació a la Regió del Camp de Tarragona, després que 12 caps i 16 sotscaps hagin fet efectiva aquesta dimissió a la Delegació.

Font: TarragonaDiari.cat i delCamp.cat

Anuncis
Categories: Notícies | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: