La Diputació presenta una publicació per promocionar la Patata de Prades

L’Organisme Autònom Desenvolupament Local de la Diputació de Tarragona ha editat l’opuscle la Patata a taula. Aquesta publicació, inclou a més de diverses i variades receptes de cuina de diferents restaurants, informació sobre les propietats nutricionals, la història del tubercle i el seu cultiu i una descripció dels factors mediambientals i agronòmics.

La promoció dels productes agroalimentaris del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre és una de les principals actuacions del projecte Productes Locals de Qualitat (PLQ). En aquesta ocasió s’ha presentat una publicació que vol donar a conèixer la Patata de Prades a tota la demarcació.

El fullet s’ha presentat aquesta tarda al Palau de la Diputació i ha comptat amb la presència del president de l’ens intercomarcal, Josep Poblet; el diputat i president de Desenvolupament Local, Joan Josep Malràs i la secretària del Consell Regulador de la Identitat Geogràfica Protegida Patata de Prades, Imma Sahún.

Entre el públic assistent s’ha comptat amb una amplia representació de consells reguladors de Denominacions d’Origen i d’altres segells de qualitat de productes de la nostres comarques, així com productors i representants del món cooperatiu i agrari. Després de la presentació, els assistents han pogut degustar diferents plats elaborats amb aquest tubercle com a ingredient protagonista.

Per editar aquest opuscle s’ha comptat amb l’assessorament de la IGP Patates de Prades i de la Unitat de Nutrició Humana i Dietètica de la Facultat de Medicina de la URV. També s’ha comptat amb la col·laboració del Consell Regulador de la Identitat Geogràfica Protegida Patata de Prades i de la Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Prades i dels restaurants del Baix Camp que han aportat les diferents receptes de cuina.

Durant la presentació de l’opuscle la Patata a taula, la secretària del Consell Regulador de la Identitat Geogràfica Protegida Patata de Prades, Imma Sahún ha agraït a la Diputació l’edició d’aquest opuscle, una eina que, segons ha manifestat, “servirà per apropar aquest PLQ al consumidor”. Així mateix, Sahún ha assegurat que gràcies a l’ajut de la Diputació “podem impulsar més la difusió i comercialització d’aquest producte”.

Al seu torn, el diputat i president de Desenvolupament Local, Joan Josep Malràs, ha subratllat que “aquest és el 6è opuscle sobre productes locals de qualitat que es presenta a la demarcació”. Malràs ha assegurat que des de Desenvolupament Local de Diputació “treballem per la sostenibilitat del territori” i que a través de la presentació d’aquest opuscle i de tots els opuscles que hem presentat fins ara, entre els quals figuren el de l’avellana de Reus, l’arròs del Delta, o el Peix Blau de Tarragona, “pretenem fer un aportació a l’impuls i difusió dels productes de la nostra terra”.

El president de l’OADL també ha posat de manifest “la complicitat dels restaurants de la zona en la promoció d’aquest producte” que a poc a poc s’ha anat introduint com un producte de qualitat per les característiques físiques del territori on es conrea”. Finalment ha assenyalat que des de l’OADL “continuarem treballant en la promoció i difusió d’altres productes que són referents al nostre territori amb l’objectiu que tot contribueixi a ser “un revulsiu econòmic de les comarques tarragonines”.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha assegurat que des de la Diputació sempre “hem treballat i treballem per impulsar el desenvolupament i l’equilibri del territori en tots els seus àmbits: cultural, econòmic, social…”, i ha posat l’accent en el fet que a través de Desenvolupament Local “fomentem la valorització i la difusió del patrimoni configurat pels productes agroalimentaris de les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre”.

Finalment, Poblet ha remarcat que a través de la presentació d’opuscles com el que avui presentem volem “portar a taula els nostres productes de qualitat”.

La Patata de Prades

La Patata de Prades disposa del segell de qualitat IGP, és a dir Indicació Geogràfica Protegida. Aquesta denominació avala la procedència i la qualitat d’aquest Producte Local de Qualitat amb una producció tan arrelada en aquest municipi del Baix Camp.

La varietat d’aquest tubercle que té el distintiu de qualitat IGP és la Kennebec. Es conreen a uns mil metres d’alçada sobre el nivell del mar. La sembra comença al mes d’abril i la collita, sempre manual, té lloc al mes de setembre. Entre les seves característiques distintives en destaca el sabor, l’alt contingut en midó i la seva pell fina. Les mides habituals oscil·len entre 40 i 80 mm de calibre.

La Cooperativa Agrària de Prades és l’entitat productora inclosa a la Indicació Geogràfica Protegida. La zona de producció, però, inclou els municipis de Capafonts, la Febró i l’Arbolí, a més de la vila de Prades.

Es comercialitzen en bosses de 3 kilograms que es poden trobar tant a la cooperativa de Prades, als comerços locals i a molts mercats municipals de les nostres comarques.

Font: Diputació de Tarragona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s