Demà, jornada sobre la solarització en el conreu de la patata

Demà dimarts hi haurà una jornada sobre l’aplicació mecanitzada de la solarització en el conreu de la patata.

La jornada comença a les 10.30h amb la presentació a càrrec de Gonçal Barrios, responsable de Sanitat Vegetal als Serveis Territorials del DAR a Tarragona. A continuació, a les 10.45, es parlarà sobre la col·locació mecanitzada del plàstic, a càrrec de Pere Rosàs, tècnic de la Cooperativa Agrícola de les Franqueses del Vallès. A les 13.30 hi haurà la cloenda de la jornada. El lloc de trobada serà el Portal.

La solarització, com a mètode de desinfecció se sòls, ja s’experimenta des de principis dels anys 90 a diferents punts de Catalunya.

A les Muntanyes de Prades, degut a la problemàtica existent amb la Globodera spp al cultiu de la patata, el Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya i el Servei de Sanitat Vegetal de Tarragona del DAR, treballen des de l’any 2005 en un projecte per desenvolupar mesures alternatives als nematicides, com són: el control biològic, els extractes vegetals nematoestàtics i la solarització.

Un cop comprovada l’eficàcia de la solarització es realitza una demostració pràctica de la col·locació mecanitzada del plàstic.

Font: Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s