Les Muntanyes de Prades, a Caçadors de bolets

Torna aquesta nit un dels grans èxits de TV3 dels últims anys: Caçadors de bolets. I ho fa amb el format original, després del parèntesi del concurs especial de l’any passat. La popular sèrie documental i divulgativa obre avui (21.50 h) la cinquena temporada, en què es potenciarà l’apartat divulgatiu: es prescindirà de la secció de gags i hi haurà seccions noves sobre consells pràctics de micologia i sobre els llocs més adients cada setmana per trobar cada tipus de bolets.

Una mitjana del 32,2% en la primera temporada, emesa la tardor del 2004; un 30,2%, el 2005 i un 26,1%, el 2006, testimonien clarament l’èxit de Caçadors de bolets. L’any passat es va emetre un especial en format concurs, amb el subtítol Operació Cardona. La recerca del millor boletaire de Catalunya va reunir un 22,1% d’audiència.

Aquest any el programa recupera el format original, en 13 capítols de 20 minuts, i té previst acabar amb un programa especial, un concurs que enfrontarà les quatre millors parelles de boletaires de la temporada amb els campions actuals, en Luis Carmelo i en Luis Sánchez, guanyadors de l’Operació Cardona.

El programa manté la participació dels tres avis boletaires del Montseny -la Maria, en Casimiro i en Valentí, des del seu banc de Viladrau- i continua recorrent Catalunya. Hi ha escenaris que es repetiran però també es visitaran comarques i zones poc conegudes per la tradició que tenen a l’hora d’anar a buscar bolets. S’anirà del Priorat a les muntanyes de Prades i de l’Alguer a la frontera amb l’Estat francès, i el programa també s’endinsarà en boscos més coneguts, com ara els del Montnegre, el Montseny i les fagedes de la Garrotxa.

LA PREVISIÓ MICOLÒGICA

Caçadors de bolets estrena aquesta temporada una secció que TV3 defineix com a «molt agosarada»: La previsió micològica de TV3. Enric Gràcia, micòleg i assessor del programa, s’atrevirà a dir cada dijous a quin lloc de Catalunya es poden trobar els següents dies ceps, llenegues, rovellons, fredolics…A més, els nous capítols inclouran uns espais divulgatius amb consells pràctics sobre micologia en què es mostraran trucs senzills i experiments relacionats amb els bolets que l’espectador podrà practicar a casa: com es pot fer créixer un bolet només amb aigua, com podem distingir els bolets que comprem envasats… Una altra novetat és el complet lloc web del programa: http://www.tv3.cat/bolets

Font: El Punt

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s