El VI Curs Internacional de Clarinet de Prades bat tots els rècords de participació

El curs internacional de clarinet que cada estiu se celebra a Prades, i que comença aquest diumenge, ha batut enguany rècords de participació: s’hi han matriculat 96 alumnes, amb relació a la seixantena de l’edició anterior.

L’increment del nombre d’alumnes dóna una idea de la projecció i el prestigi que ha agafat el curs en aquests sis anys, gràcies, en bona part, al renom dels professors que hi participen. El curs s’organitza juntament amb el Festival Internacional de Música de Prades.

El grup Quartet a4, organitzador del curs, haurà de valorar després del curs «si ens interessa mantenir aquest ritme de creixement perquè el que no volem és perdre qualitat», va explicar ahir Joan Plaja, membre de la formació. Durant les primeres cinc edicions, la majoria d’alumnes que s’apuntaven al curs provenien dels Països Catalans però, en aquesta, també ho han fet estudiants de diversos indrets de l’Estat espanyol, així com d’Anglaterra i Holanda. També hi ha hagut peticions que s’han quedat en llista d’espera perquè no s’ha pogut trobar més allotjament a Prades.

El VI Curs Internacional de Clarinet de Prades ha convidat com a professors l’alemany Hans Rudolf Stalder, el barceloní Isaac Rodríguez, el britànic Alan Hacker i el nord-americà Larry Passin, que és el clarinet solista de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya des del 1989. La clarinetista italiana Valeria Conti, professora del Conservatori Professional de Música de Badalona, també repeteix enguany, després que hi participés en l’edició anterior. Els components del Quartet a4 completen el cos docent d’aquest curs, els alumnes del qual tenen entre «8 i 68 anys», comenta Plaja: «El gros més important són estudiants d’entre 12 i 18 anys però també hi ha professionals i aficionats del clarinet que s’apunten al curs.»

El curs va propiciar el naixement del Festival Internacional de Música de Prades, en què actuen els mateixos professors i també músics que no formen part del curs. El certamen començarà també aquest diumenge, amb el concert de Solistes de Santa Maria la Major, formació que, dirigida per Alan Hacker, interpretarà dues simfonies de Beethoven i Dvorak -el mateix concert també es farà avui a Reus, al claustre de l’IES Salvador Vilaseca, a les vuit del vespre-. Dilluns hi haurà un recital de clarinet i piano amb Isaac Rodríguez i Mireia Fornells i dimarts, un recital del clarinetista Xavier Castillo. Larry Passin actuarà el 3 d’agost i el Quartet a4 ho farà el dia 4. Els alumnes, per la seva banda, faran quatre concerts, l’últim dels quals serà el 8 d’agost.

Font: El Punt

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s