Obres i urbanisme d’hivern

En anteriors notícies i reportatges publicats a Prades Online s’ha donat a conèixer les diferents situacions en què es trobaven les obres dels carrers. S’han comentat situacions que no vèiem lògiques i proposat algunes correccions. Ara, en aquest reportatge que hem fet en el mes de gener de 2003, amb temperatures molt cops sota zero en les hores diürnes, volem donar a conèixer l’estat en què estan les obres de locals, cases i carrers.


Les obres urbanístiques aparentment no paren a la Vila de Prades. Els carrers del Centre i Alt del Castell ja presenten una imatge i sensació d’acabats.

Detall del paviment del Carrer del Centre
Detall del paviment de l’Alt del Castell

El tram del Carrer Major entre la Plaça Major i el Carrer de l’Aigua, es troba en la fase inicial de moviment de terres, excavació de rases i instal·lació de canalitzacions enterrades, però els últims freds han frenat el ritme de treball.

Detall de l’estat de les obres del Carrer Major a l’alçada del Carrer de l’Aigua i del Centre

La casa que pertany a l’Ajuntament, “Cal Bosquetà” (al carrer de St Antoni) ja ha estat enderrocada i es troba en la fase inicial de reconstrucció. El pressupost d’aquesta obra es de 76.190,95 € (segons el BOPT 80, dissabte, 6 d’abril de 2002). Esperem gaudir-ne el més aviat possible i que la vila de Prades disposi d’una nova sala d’exposicions que sigui operativa per aquest estiu.

Obres de reconstrucció de Cal Bosquetà

S’han adjudicat les obres del Carrer 11 de Setembre per un valor de 71.710,16 € (segons el BOPT 274, dijous, 28 novembre de 2002). El més destacat serà la nova construcció del pont que travessa el barranc que des dels aiguats de 10 d’octubre de 1994 està en aquesta situació.

Estat actual del pont del Carrer 11 de setembre
Carrer 11 de Setembre

Les obres de reforma del local del Ball tenen un pròxim inici però segons els comentaris dels membres de la junta de l’Associació Recreativa de Prades, s’estan ultimant els papers del contracte amb el constructor que ha de realitzar les obres de reforma.

Local del Ball vist des de la Carretera de La Febró

La imatge que crea més impacte és la de veure que s’ha instal·lat una grua de gran proporcions per realitzar les obres de “Ca la Doreta”, es veu tant alta com el campanar!

Detall de l’alçada de la grua en comparació amb el campanar

I detall de la “Zona Zero” de Ca la Doreta vista des del Carrer Nou del Pont


Quan el temps acompanyi més, el fred i el vent no siguin tan forts podrem gaudir de les obres condicionament d’un mirador al Pla de la Guàrdia. Ens volen assegurar que l’objectiu final d’aquestes obres és la de tenir una bona i immillorable vista de l’entorn natural.

Cartell que anuncia les obres del Pla de la Guàrdia

Destacarem que, en ple mes d’hivern, no sembla raonable treballar al carrer. L’aigua glaçada, la terra es torna com una roca i els operaris tenen més feina a escalfar-se les mans que a poder realitzar la feina en condicions. S’entén, doncs, que durant aquesta època els ritmes de treball vagin més lents.Per què iniciar les obres en aquestes dates? Es deu a una possible pèrdua d’alguna subvenció? O és que el contractista, que té adjudicades les obres, pot iniciar els treballs i deixar-los cobrant el mateix encara que durin sis mesos en lloc de tres? Totes aquestes preguntes i d’altres que es podrien fer, ens dóna la sensació que no hi ha un programa lògic d’execució de les obres.

A més, si va haver tant de retard i problemes amb el pavimentat dels carres Alt del Castell i Carrer del Centre (comentat a Quan podrem veure el poble empedrat?) quant de temps poden trigar ara amb un carrer més llarg i importància (quant a trànsit de gent i vehicles) com és el Carrer Major? Estaran enllestides les obres del Local del Ball per les festes d’estiu? Esperem que un cop passi aquest fred glaçant el treball vagi més de pressa, i recordem que el fred no és excusa per no treballar: treballar a l’aire lliure té els seus desavantatges.

Reportatge de Mario Mariné

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s