Primers cistells de rovellons a Prades

Tot i així, els boletaires locals diuen que si no plou i no baixen les temperatures aquesta serà una temporada fluixa perquè el terreny està molt sec.

El temps no ha acompanyat, però aquesta setmana s’han començat a veure a Prades els primers cistells plens de rovellons. Fins ara, i després d’un estiu sense pluja, els boletaires locals s’havien de conformar amb un grapat de bolets ben comptat i, de fet, si no plou i no baixen les temperatures –ahir a la tarda a la Vila Vermella estaven a 18 graus!– ja avancen que aquesta serà una temporada fluixa per al bolet.

Els 40 litres que van caure a la Vila Vermella fa 15 dies han permès als boletaires locals omplir els primers cistells de la temporada amb els preuats i buscats rovellons. Un dels primers cistells plens va arribar de la mà d’Antonio Sosa, qui dimarts va trobar quatre quilos de rovellons, entre ells el més gran que s’ha trobat aquesta temporada a Prades i que va pesar 310 grams, a més de tres quilos de mucoses, rossinyols i fredolics: «Ara comencen a sortir, però de moment no n’hi ha gaires, i si no plou, se’n veuran pocs» diu aquest boletaire, que fins ara i des de la darrera setmana d’agost només havia trobat un total de 25 quilos de rovellons i perquè es coneix aquells racons humits, entre pins i castanyers, del bosc de Prades ja que «a la família s’han anat passant el secret de generació en generació».

De moment «se’n troben pocs perquè el terreny està molt sec i costen de sortir» coincideixen Sosa i el reusenc Josep Maria Martorell, qui ahir va trobar-ne un quilo i mig i diu que «altres anys n’hi havia més. De fet, Sosa i la seva sogra, Maria Llort, comenten que «la pluja de fa 15 dies va anar molt bé, però va entrar vent del nord i està tornant a secar el terreny. Però si aquesta setmana plou, baixa la temperatura a 12/13 graus al matí i a la tarda entra vent de marinada se’n podrien trobar molts més». De moment, costa trobar-ne i el preu que es paga per un quilo de rovellons de Prades al mateix poble és d’entre 17 i 20 euros.

Font: Diari de Tarragona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s