El contenidor de la vergonya

Durant anys, el Cap del Pla es va convertir en una zona on la gent hi anava a llençar de tot, des d’electrodomèstics fins a mobles, convertint la zona en un veritable abocador. La cosa va mig acabar quan es va clausurar oficialment, però el costum és fort i la gent hi continuava llençant-hi coses, ara no tant com abans.

Com que no s’hi podia fer res des de fa un any hi ha un contenidor de gran capacitat ubicat on tradicionalment s’hi llençaven els trastos sense miraments per poder recollir, així, totes les deixalles en un únic punt i facilitant-ne la recollida.

Doncs bé, la setmana passada vaig haver d’anar a llençar-hi uns quants mobles i alguns electrodomèstics pesats i quina va ser la meva sorpresa en comprovar que el contenidor estava a 2 metres de la vora d’on se suposa hom ha d’abocar-hi les coses. Sí, la gent que hagi de llençar quatre coses encara podrà fer-ho, si no són gaire sapastres encertant el lloc del contenidor, però a veure qui és el maco que, a pes, diposita una nevera o un forn llençant-lo des de 2 metres estant. Qui ho fes, tindria assegurada la medalla d’or a les pròximes olimpíades en llançament de pes.

Distància entre el marge i el contenidor i trastos que no s’han pogut dipositar a dins
Qui és el valent que pot “encistellar” una nevera al contenidor?

Des d’aquí aconsello a l’Ajuntament, o a qui toqui, que acondicionin una mica el terreny. Si el contenidor no es pot acostar més al marge des d’on s’han de llençar els objectes, almenys podrien rebaixar el marge per fer-lo coincidir amb la vertical del costat del contenidor, o fer un mur de ciment totalment pla per encabir-hi el contenidor i poder dipositar les deixalles sense problemes.

I suposo que ja seria demanar massa, però si s’ha fet un primer pas amb aquest contenidor trobaria encertat habilitar un espai al poble on fer una deixalleria selectiva de residus, com s’està fent actualment a la majoria de poblacions, que consisteix en disposar diferents contenidors segons el tipus de residu que s’hi llenci. Així contribuiríem una mica entre tots a millorar el medi ambient.

Una deixalleria com Déu mana, amb recollida selectiva de residus

Un article de Jesús Moreno, PRADES Online

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s