Carrers en obres (fins quan?)

A Prades Online estem fent un seguiment de les obres dels carrers del Centre i Costa Castell de la “Vila Vermella”, amb el suport fotogràfic estem comprovant que les obres no avancen.

Poc ràpid es van aixecar els ferms dels dos carrers i ara sembla que la terra, els solcs, les fustes que tapen els forats, les canonades dels desguassos i les passarel·les de fusta que són utilitzades per accedir a les cases seran la visió que tindrem per molts dies. Esperem que no sigui un dels tòpics per als llargs dies d’estiu, ara que sempre podem organitzar visites d’obres per distreure als estiuejants.

Aquí veiem l’estat de les obres, les fotografies de l’esquerra es van fer fa quinze dies, les de la dreta són de d’avui (14 de juny)

La primera embranzida de les obres ja ha perdut tot el gas inicial. S’ha concedit a una empresa constructora que tan bon punt ha obert els carrers ha plegat per dedicar-se a altres feines, en l’opinió de Prades Online ens dóna la sensació com si no esperessin ni a cobrar per aixecar els carrers i retirar les runes.

Des de Prades Online ens preguntem:

1. No hi ha ningú a l’Ajuntament que vetlli per l’execució i finalització de les esmentades obres?
2. Quin és el termini de finalització de les obres dels dos carrers que actualment presenten l’estat inicial de ferm retirat?
3. Es tenen coberts econòmicament els pressupostos d’execució de les obres d’aquest carrers?

D’esquerra a dreta, el carrer del Centre vist des del carrer Major, el carrer Costa Castell a mig camí de les Eres, el mateix carrer a l’alçada del carrer Alt del Castell
Detall del carre del Centre

Vista, in situ, la situació de l’estat actual dels carrers i recordant que no fa pas més de dos mesos un dels temes principals en boca del consistori municipal era acomplir l’objectiu de posar en obres els carrer de Prades. Us podem dir que ja el teniu complert, el primer pas, però no seria bo que tornés l’empenta?

Sols dir-vos que … ara ja els teniu en obres, … en obres!!! però fins quan?

Pensem que ja feu bé en cercar el major nombre de possibles subvencions i al més alt nivell i major valor possible. Tot i que esperem que sigui per finançar el projecte engegat dels carrers i no sigui per tapar altres forats.

Informar als veïns afectats i prevenir-los del cost que els hi suposarà la realització de les obres és la vostra obligació, però per sobre de tot i abans de pensar en tants milions d’euros seria bo que no es deixés de treballar en aquests dos carrers que ara ja fan pena de veure, després d’estar-se gairebé un més aixecats.

Prades Online es pregunta si es que heu perdut tota l’empenta en:

1. Concedir les obres?

2. Fer números per saber quants euros us cal?

3. Saber que no teniu els diners i que el pressupost municipal ni existeix ni existirà?

4. Fer reunions per comunicar als afectats els possibles imports i formes de pagament?

5. Fent que aixequin els ferms dels carrers i deixant que no facin res més?

6. Autoritzant que deixin la runa en una propietat privada?

7. Què passa?, esteu desil·lusionats per rebre únicament 90.000 euros en lloc dels 150.000 que voldríeu reclamar?, menys donen als que res agraeixen.

Toqueu de peus a terra, mai millor dit, què això sols ha fet que començar. En cara us resten més carrers que teniu inclosos al projecte de reforma dels casc antic. A la que us descuideu la Sagrada Família de Barcelona s’acabarà abans que els carrers de la vila.

En unes obres d’aquest tipus caldria que la insistència dels veïns hagués clamat amb més d’un crit al cel. A què espereu!, a què surtin herbes als carrers?, o a què algun pagès aprofiti per fer l’hortet a la porta de casa?

Adoneu-vos-en del que esteu fent!, aquest trams de poc més de 500 metres de carrer ja haurien d’estar més avançats. Cal que els treballs de les obres es reprenguin fins que s’acabin o ja podeu anar ampliant la plantilla de la brigada municipal perquè s’encarregui de les noves zones verdes.

(continuarà, per mal o per bé?)

Finalment avui divendres 14 de juny de 2002, en un dia calorós previ als inicis de l’estiu, els treballs sembla que ja s’encaminen a començar a reconstruir els carrers. La runa ja no és al lloc on NO hauria d’estar, suposem que ja ha passat a millor vida i que es troba ja dipositada en un abocador autoritzat. Sembla que els treballadors no coneixen les normes de seguretat en el treball però malgrat aquesta deficiència millor que segueixin treballant. LA FEINA ÉS LA FEINA!!, no els fem parar per donar-los un curs bàsic de normes de seguretat i protecció en els treballs de la construcció.

De dalt a baix, un treballador sense casc (fent cas omís a la normativa), la retroexcavadora utilitzada en les obres i la parada on van abocar-hi la runa sense permís, ja netejada

Un article de Mario Mariné Olivé, 14 de juny de 2002

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s